dinsdag, 29. november 2011 - 13:55

Intentie voor doorstart AT5

Amsterdam

RTV Noord-Holland, Het Parool en de AVRO hebben gezamenlijk verklaard de intentie te hebben om een doorstart voor AT5 te realiseren. Hierover worden vanmiddag in de hoofdstad het College en de gemeenteraad geïnformeerd.

Frits Campagne, Het Parool: ‘Het is goed dat AT5 een eigen nieuwsredactie behoudt. Bij Het Parool zijn we erg enthousiast om iets voor AT5 te gaan betekenen.’

De brede basis van samenwerkende media zou de duurzame oplossing bieden voor AT5. “Voor RTV N-H betekent de overname een versterking van zijn positie in de grootste stad van de provincie. Er is veel te winnen met deze samenwerking en dat betekent uiteindelijk goede programma’s voor de Amsterdammers, en daar gaat het om,” aldus directeur Robert Zaal. “Er moet nog wel veel gebeuren voor het zover is, dus we zijn nog voorzichtig.”

Willemijn Maas, algemeen directeur AVRO: ‘We zijn heel blij met deze unieke samenwerking. De combinatie van een dagblad, een regionale én een landelijke omroep schept nieuwe mogelijkheden, zowel voor inhoudelijk als voor de programmering. Vanzelfsprekend hebben we voor ogen dat AT5 met haar functie als kweekvijver van talent ons zal verrijken.’

De planning is om de komende maanden plannen rondom de productie en acquisitie-activiteiten van AT5 te ontwikkelen. De overdracht zou in juli 2012 kunnen plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):