maandag, 22. augustus 2011 - 8:44

Interim-directeur Maasstad voorheen ontslagen bij Vektis

Rotterdam

Peter Weeda (65) interim-directeur van het Maasstad Ziekenhuis is eind 2009 ontslagen als directeur van Vektis, het onderzoeks- en informatiecentrum voor zorgverzekeraars. Dit schrijft de Volkskrant maandag.

Vektis had voor de vertrekregeling 370.000 euro gereserveerd. Het vertrek van Weeda volgde op een verschil van mening met de raad van commissarissen over de te volgen koers van Vekta en de pensioendatum van Weeda.

Afgelopen week werd Weeda aangesteld als interim-directeur van het Maasstad Ziekenhuis. Dit na het gedwongen ontslag van voormalig directeur Paul Smits die een vertrekpremie van 236.000 euro ontving. Smits kwam in opspraak door zijn aanpak van de bacterie-uitbraak in het ziekenhuis en genoot onvoldoende vertrouwen. Maar ook de raad van toezicht kwam in de problemen omdat deze niet snel genoeg zou hebben ingegrepen.

Sinds 2005 was Weeda lid van deze raad. Maar een lid van de raad van toezicht mag volgens de code van governance in de zorg de eerste 3 jaar na het einde van zijn toezichtsfunctie niet worden benoemd als (interim-)bestuurder.

In de Volkskrant laat het Maasstad Ziekenhuis weten van de code te zijn afgeweken, omdat extern geen geschikte kandidaat te vinden was die per direct beschikbaar was. Het ziekenhuis denkt binnen vier tot zes maanden een vaste bestuursvoorzitter te hebben.
Provincie:
Tag(s):