maandag, 8. augustus 2011 - 17:56

Internationaal gesignaleerde verdachte aangehouden in Den Haag

Den Haag

De politie heeft maandag een 41-jarige Hagenaar en zijn 47-jarige Haagse partner aan. 'De twee stonden sinds enkele weken internationaal gesignaleerd in verband met een Italiaans politie-onderzoek naar handel in verdovende middelen', meldt de politie maandag.

Kort nadat bij het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) van Politie Haaglanden/Hollands-Midden een arrestatiebevel was binnengekomen, deed de politie op 14 en 16 juli invallen in twee Haagse woningen. Op beide lokaties werden de verdachten niet aangetroffen.

In de weken die volgden, deed de politie uitvoerig onderzoek naar de verblijfplaats van de twee in de hoop die vast te stellen en het stel te kunnen aanhouden. Op maandag 8 augustus meldden de verdachten zich echter uit eigen beweging aan het Haagse politiebureau Segbroek. Daar werden zij aangehouden en ingesloten.

De verdachten zullen in detentie blijven tot de voorgeleiding bij de officier van justitie in Amsterdam op dinsdag 9 augustus 2011. Er wordt dan beslist over de eventuele voortduring van de overleveringsdetentie. De rechtbank in Amsterdam zal daarna een datum inplannen voor behandeling van het overleveringsverzoek van de Italiaanse autoriteiten.
Provincie:
Tag(s):