vrijdag, 15. juli 2011 - 11:37

Internationaal succes voor Fries filmpje Verwijsindex

Nieuw-Zeeland gebruikt nu ook een in Fryslân ontwikkeld filmpje over de Verwijsindex.

De Verwijsindex is een digitaal systeem voor professionals zoals hulpverleners en onderwijzers. Als zij zich zorgen maken over een kind of jongere (tot 23 jaar), noteren zij dit in de Verwijsindex. Hierdoor wordt dubbel werk voorkomen.

De provincie Fryslân liet, in samenwerking met Friese organisaties en gemeenten, eind 2010 een animatiefilmpje maken. Het filmpje is bedoeld om ouders uit te leggen wat de Verwijsindex inhoudt. Van dit filmpje is een Friese en Nederlandstalige versie beschikbaar.


Het ‘ouderfilmpje’ blijkt zeer succesvol te zijn. De Nederlandstalige versie is sinds de lancering op 22 oktober 2010 al 2.415 keer bekeken. De Friestalige versie is 523 keer bekeken. Voor professionals en andere geïnteresseerden die niet precies weten wat de Verwijsindex is, is het filmpje een nuttige informatiebron.

87% van de professionals is zeer tevreden over het filmpje. Het Friese filmpje veroverde niet alleen Nederland. Nieuw Zeeland gebruikt een door dit land ontwikkelde Engelstalige versie. Het filmpje is te vinden op
You Tube.
Provincie:
Tag(s):