woensdag, 20. juli 2011 - 11:10 Update: 08-07-2014 0:57

Interne oorlog binnen Ajax laait weer op

Amsterdam

(Elf Voetbal) Het is weer volop oorlog binnen Ajax. Inzet: de macht van Johan Cruijff, de pogingen van zijn vele tegenstanders om hem tegen te houden, de positie van Tscheu La Ling en zelfs de reputatie van de twee grootste kranten van Nederland.

In De Telegraaf is het woensdagmorgen de chef-sport - en Cruijff-spreekbuis - Jaap de Groot die nog één keer alles uit de kast haalt om Ling, Cruijffs favoriete kandidaat voor de functie van Algemeen Directeur, naar voren te brengen.

De Telgraaf heeft het over "stemmingmakerij vanuit Ajax tegen Ling en Cruijff" en geeft Voetbal International, Nu Sport, NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad er van langs omdat deze media allemaal onware (lees: negatieve) stukken over Ling gepubliceerd hebben.

Ling geeft - aldus De Telegraaf - echter niet op: "Normaal gesproken was ik er al lang uitgestapt, maar ik ondervind nu zelf van welke praktijken de tegenstanders van Johan gebruik maken. Dat heeft de band tussen ons alleen maar versterkt. Ik laat hem niet meer vallen en hij mij niet. Wat dat betreft, kennen veel mensen mij niet. Juist als je zo met me omgaat, heb je aan mij een hele kwaaie."

Dat kan nog interessant worden, want het Algemeen Dagblad, in een artikel van top-man Chris van Nijnatten, meldt vandaag dat Ling al bijna is afgeserveerd omdat uit onderling overleg tussen de vijf nieuw te benoemen Raad van Commissarissen was gebleken dat alleen Cruijff Ling nog maar steunt.

Het AD lijkt (???) momenteel beter op de hoogte te zijn dan De Telegraaf. Want waar Jaap de Groot in De Telegraaf meldt dat "tot op dit moment twee commissarissen (Paul Römer en Edgar Davids) nog niet met Ling hebben gesproken", schrijft het AD dat "Davids aan zo'n gesprek geen behoefte heeft en dat Römer op dinsdag een telefonisch onderhoud met Ling zou hebben gehad." Overigens - aldus het AD - bleef hij ook daarna tegen de komst van Ling.

Voorlopig lijkt het AD dus het beste ingevoerd. De krant schetst nu het volgende scenario. Er komt géén Algemeen Directeur, maar in plaats daarvan en Zakelijk Directeur en een Voetbal Directeur. Voor deze laatste positie is Jonk nu de voornaamste kanshebber. Ook gaat de krant er van uit dat Cruijff "zijn verlies neemt en niet opstapt omdat hij ook met de persoon Jonk vrede kan hebben."
Categorie:
Tag(s):