woensdag, 6. april 2011 - 17:45

Invallen in Groningen om hennepteelt aan te pakken

Groningen

In de provincie Groningen is de regiopolitie woensdagmiddag gestart met een grote actie om hennepplantages te ruimen. Volgens een woordvoerster van de politie zijn op tientallen adressen in en buiten de regio een inval gedaan.

Aan de Damsterkade viel een arrestatieteam een winkel binnen, waar drie verdachten werden aangehouden. Ook aan het Damsterdiep en de Koendersweg werden zoekingen gedaan. Eveneens werd in Wildervank een professionele plantage geruimd.

De regiopolitie Groningen is enkele maanden bezig geweest met onderzoek voorafgaand aan de invallen. Omdat het vermoeden bestaat dat er een criminelenorganisatie achter de teelt en verkoop van hennep zit, werden de invallen gelijktijdig gedaan. Dit om te voorkomen dat bewijsmateriaal zou verdwijnen.

Bij de grootscheepse hennepactie zijn diverse hoeveelheden softdrugs in beslag genomen. Hoewel de politie nog bezig is met de afhandeling en de telling, gaat het vooralsnog om ruim 60 kg softdrugs/hennep en meer dan 6.000 hennepplanten/stekken. Daarnaast is beslag gelegd op enkele tienduizenden euro’s, twee auto’s, sieraden en een huis. De politie nam verder meerdere computers, tv’s, drie al dan niet echte vuurwapens, een aantal valse paspoorten en een grote hoeveelheid administratie in beslag. In een van de panden in de stad Groningen werd een complete hennepdrogerij aangetroffen. Verder is de nodige apparatuur voor het in werking houden van hennepkwekerijen aangetroffen en verwijderd.
Provincie:
Tag(s):