zondag, 16. oktober 2011 - 9:30

Investering winkelveiligheid toegenomen

Leidschendam

Winkeliers geven in 2011 5% meer geld uit aan preventieve maatregelen om winkelcriminaliteit te voorkomen. Dit zegt Detail Handel Nederland.

Er wordt steeds vaker gekozen om medewerkers te trainen. Aankomende medewerkers die de opleiding voor detailhandel volgen, kunnen vanaf 2012/2013 op één van de Regionale Opleidingen Centra (ROC) lessen in veiligheid volgen. Tevens zal de detailhandel investeren in veiligheidsplannen en het de-escaleren van agressie.

De 760.000 winkeliers en medewerkers hebben miljoenen klantcontacten per week. Dat maakt het werken in de detailhandel plezierig. Toch kunnen daar minder plezierige en soms zelfs ronduit nare ervaringen tussen zitten; een zogenaamde klant die zich onbeschoft gedraagt, schopt of slaat of een betrapte dief die van zich afbijt. Uit onderzoek van Detailhandel Nederland op basis van politieregistraties blijkt dat 1 op 30 winkeldieven agressief en gewelddadig wordt bij een aanhouding. Opvallend is dat 12% van deze gewelddadige dieven minderjarig is.
Provincie:
Tag(s):