dinsdag, 26. april 2011 - 19:43

Inzameling plastic afval buiten huishoudens van start

Den Haag

Kunststof verpakking verdient een tweede leven. Om dat te stimuleren heeft staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu (I&M) dinsdag samen met de rector magnificus Van der Zwaan van de Universiteit van Utrecht en directeur Storm van Nedvang het startsein gegeven voor het buitenshuis inzamelen van plastic afval.

Ook buitenshuis inzamelen
Het programma stelt consumenten ook buitenshuis in staat hun kunststof verpakkingen na gebruik in speciale oranje afval containers te deponeren. De Plastic Heroes campagne van Nedvang heeft consumenten met succes aangezet hun kunststofverpakkingsafval thuis te scheiden. In 2010 werd ruim 90 Kton kunststofverpakkingsafval afkomstig van huishoudens gescheiden ingezameld.

Ruim 800 oranje containers
Om de gescheiden inzameling ook buitenshuis te stimuleren start Nedvang met een landelijke proef. Ruim 800 oranje afvalcontainers komen te staan bij geselecteerde pretparken, gemeentehuizen, kantoren, ziekenhuizen, bioscopen, tankstations, universiteiten en andere locaties waar consumenten hun kunststof verpakkingen kunnen deponeren.

Burgers worden hierdoor nog intensiever geconfronteerd met de boodschap dat plastic verpakkingen een nieuw leven verdienen. Daarnaast wordt een concrete bijdrage geleverd aan de strijd tegen zwerfafval.

De officiële lancering van dit programma vond vandaag plaats bij de Universiteit Utrecht: één van de prominente locaties waar de oranje afvaltonnen worden geplaatst.

Staatssecretaris Atsma bij de start: “Ik heb er alle vertrouwen in dat deze proef slaagt. Nederland kleurt niet alleen oranje op Koninginnedag, maar alle dagen van het jaar met deze oranje containers. Omdat we het plastic afval allemaal een nieuw leven gunnen.”
Provincie:
Tag(s):