maandag, 11. april 2011 - 21:36

Inzendingen voor Drentse Architectuur Prijs opengesteld

Regio

Opdrachtgever, architecten, ontwerpers of particulieren kunnen tot 10 mei een of meerdere projecten aanmelden voor de Drentse Architectuur Prijs. De prijs zal op 21 juni in Warenhuis Vanderveen in Assen worden uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om het belang van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving te benadrukken.

Dit jaar staat de Dag van de Architectuur in het teken van het thema Zelfverzonnen. De drie partijen, Drents Plateau, Stichting Het Drentse Landschap en de BNA kring Drenthe willen dit thema aangrijpen om projecten te nomineren die door een ambitieuze opdrachtgever of groep opdrachtgevers zijn geïnitieerd en waarvan de kwaliteit van het gebouw een positieve meerwaarde voor de omgeving tot gevolg heeft gehad. Het kan hierbij gaan om het verbeteren van een plek, een verbouwing van een bestaand gebouw of de bouw van een nieuw gebouw. De kwaliteit van de ingreep heeft een positieve meerwaarde voor de omgeving tot gevolg gehad en de bestaande plek en/of het gebouw is positief vernieuwd. Bij voorkeur is hierbij sprake geweest van een inspirerende samenwerking met de architect en/of landschapsontwerper.

Particulier opdrachtgeverschap is in Drenthe altijd belangrijk geweest en betreft een groter deel van de bouwproductie dan in andere delen van het land. Het aandeel zal in de huidige crisis alleen nog maar toenemen omdat de grote projectbouw bijna stil ligt. De prijs wil dan ook nieuwe opdrachtgevers als voorbeeld dienen hoe het eigen gebouw bij kan dragen aan de kwaliteit van de omgeving.
Provincie:
Tag(s):