donderdag, 3. maart 2011 - 22:05

Inzet politie tijdens carnavalsoptochten gericht op ordelijk en veilig verloop

In de gemeente Emmen barst zaterdag weer in alle hevigheid het carnaval los. Vooral de carnavalsoptochten gaan ongetwijfeld weer veel publiek trekken. 30.000 tot 35.000 mensen bezochten vorig jaar de vijf optochten in de vier dorpen en dit zal dit jaar naar verwachting niet veel anders zijn. De politie gaat tijdens het carnaval assisteren in een goed verloop van de optochten en als onderdeel daarvan o.a. extra controleren op het rijden onder invloed.

Onder regie van de gemeente Emmen is er in de aanloop naar het carnaval overleg geweest tussen politie, gemeente en de carnavalsverenigingen. Dit overleg en alle voorbereidingen zijn er op gericht het carnaval op een ordelijke en veilige wijze te laten verlopen. Geen ordeverstoringen en ongelukken en een minimum aan hinder voor het overige verkeer zijn de belangrijkste doelstellingen van de politie. Door voor-, tijdens- en na de carnavalsoptochten gericht (verkeers)toezicht en staande en rijdende alcoholcontroles rondom het hele carnavalsgebeuren te houden, verwacht de politie daar een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren. Daarnaast assisteert de politie waar nodig de organiserende carnavalsverenigingen en de gemeente bij de aan-en afvoer en het toezicht op de carnavalswagens, hun chauffeurs en passagiers. Zaterdag krijgen ook de wegen door het kassengebied tussen Weiteveen en Zwartemeer extra politieaandacht. Elk jaar worden daar vernielingen gepleegd o.a. door het gooien met bierflesjes. Tegen vernielers en vandalen wordt opgetreden.

De alcoholcontroles van de politie zijn gericht op automobilisten van en naar de dorpen en op bestuurders van carnavalswagens. Vanaf zaterdag tot en met maandag zijn er vaste en rijdende controles om de carnavalsfestiviteiten heen. Ook ’s avonds wordt er extra door de politie gecontroleerd op het rijden onder invloed. De controles vinden plaats in- en rond Weiteveen, Zwartemeer, Barger-Compascuum en Barger-Oosterveld. Ook op de aan- en afvoerroutes naar de festiviteiten, o.a. vanuit Emmen en Klazienaveen, houdt de politie extra verkeerstoezicht.
Provincie:
Tag(s):