vrijdag, 25. februari 2011 - 14:17

Inzittenden uit bocht gevlogen auto met getrokken pistool aangehouden

Maarssen

Een motoragent ziet in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 februari op de oprit naar de A2 vanaf de Zuilense Ring een auto uit de bocht vliegen. Vervolgens houdt hij met getrokken pistool twee verdachten aan.

Die nacht rond tien voor half vier staat een motoragent ter hoogte van Maarssen op de oprit naar de rijksweg A2, richting Amsterdam. Hij ziet een auto met hoge snelheid vanaf de Zuilense Ring de oprit oprijden. Vlak achter deze auto rijdt een andere auto. De agent ziet dat de achterste auto door de te hoge snelheid uit de bocht vliegt. De auto botst tegen de vangrail en komt tot stilstand. De voorste auto stopt bij de motoragent. De bestuurder van die auto is een 25-jarige man uit Vleuten. Hij verklaart dat de inzittenden van de andere auto hem achtervolgen en hem met een vuurwapen hebben bedreigd.

De bestuurder van de uit de bocht gevlogen auto rijdt zijn beschadigde voertuig de vluchtstrook op. De motoragent roept de assistentie van andere politie-eenheden in. Intussen houdt hij de inzittenden van de uit de bocht gevlogen auto onder schot. Het blijkt te gaan om een 48-jarige man uit Heemskerk en een 25-jarige Roemeen. De politie houdt hen aan en voert hen geboeid af.

In de auto van de verdachten treffen de agenten geen vuurwapen aan. Wel zien ze een pakje onder de auto liggen. Dat bevat mogelijk nepdrugs. Eén van de verdachten verklaart namelijk dat de Vleutenaar een nepdealer is en hen heeft opgelicht. De agenten nemen de verdachten mee naar het politiebureau. Daar sluiten ze hen in voor nader onderzoek. De Vleutenaar doet aangifte van bedreiging. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
Provincie:
Tag(s):