maandag, 15. augustus 2011 - 16:26

Jaar cel geëist voor insluipen in woningen hoogbejaarden

Den Haag/Wassenaar

De officier van justitie heeft maandag een gevangenisstraf van een jaar geëist tegen een 39-jarige vrouw uit Den Haag. ‘Zij wordt verdacht van drie insluipingen bij woningen van hoogbejaarden in Den Haag en Wassenaar’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

De verdachte ging volgens de officier van justitie op 26 januari 2011 naar zowel een serviceflat als een nabijgelegen verzorgingtehuis in Den Haag. Ze belde bij meerdere woningen van de serviceflat aan en ging er met een smoesje vandoor als de bewoner open deed.

Bij één woning werd niet gereageerd. De voordeur zat niet op slot en de verdachte sloop volgens het OM vervolgens de woning binnen en ging op zoek naar sieraden en de portemonnee van de bewoner. De bewoner heeft de insluipster niet gehoord omdat zij op dat moment een middagdutje deed.

In de woning in de nabijgelegen verzorgingsflat werd ook niet open gedaan en de verdachte sloop volgens de officier de woning binnen. Er was op het moment van de insluiping niemand in de woning aanwezig.

Uit beide woningen werd een portemonnee weggenomen, met daarin een pinpas en contact geld tot bedragen van 50 euro. Toen de slachtoffers de diefstal ontdekten, had de verdachte al geprobeerd om met de gestolen pinpassen te pinnen. De insluipingen hebben een grote impact gehad op de hoogbejaarde slachtoffers.

De Haagse moest vandaag ook voorkomen in verband met een andere nog openstaande strafzaak. Zij wordt ook verdacht van een insluiping in een bejaardenwoning in Wassenaar op 4 januari 2010.

Terwijl de bewoonster naar de nieuwjaarsreceptie was in de gezamenlijke leefruimte van het complex, wist de verdachte de woning in te sluipen. Uit dit huis werd een handtas weggenomen met daarin een bankpas, paspoort en een geldbedrag van ongeveer 50 euro. Daarnaast zijn een gouden ketting en een sleutel uit de woning meegenomen.

Het is niet voor het eerst dat de verdachte voor de rechter moest verschijnen. Ze is de afgelopen jaren al meerdere malen veroordeeld voor vergelijkbare feiten. De Haagse was ten tijde van de insluipingen op 26 januari nog maar korte tijd op vrije voeten. De officier van justitie vindt daarom een gevangenisstraf van een jaar op zijn plaats.

Over 14 dagen doet de rechtbank uitspraak.
Provincie:
Tag(s):