donderdag, 27. januari 2011 - 15:06

Jaar cel voor doodslaan moeder met hockeystich in Haren

Groningen

Een 17-jarige jongen uit het Groningse Haren is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar voor doodslag op zijn moeder. Tevens moet de jongen laten behandelen in een kliniek.

De moeder van de jongen zat op 13 oktober 2010 achter haar computer en begon over zelfmoord te praten. Dit deed zij volgens haar zoon wel vaker, maar deze keer kwam het serieuzer over. De moeder vroeg hierna de jongen haar te helpen bij haar poging om uit het leven te stappen. Hij moest haar aan een touw ophangen in het bos. Omdat de zoon hieraan niet wilde meewerken, zocht hij een manier om zijn moeder hiervan te weerhouden. Met een hockeystick boven zijn hoofd zei hij 'Kijk je wilt niet dood'. Nadat zijn moeder zei dat ze dit wel wilde, sloegen bij de jongen de stoppen door en sloeg hij zijn moeder met de hockeystick zeker 15 keer op het hoofd. Aan de gevolgen van hersenbeschadiging overleed de vrouw.

De rechtbank is, nav rapporten over de verdachte, van mening dat de jongen op het moment van zijn daad sterk verminderd toerekeningsvatbaar was, maar niet wils onbekwaam. Een celstraf van een jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, vond de rechter een passende straf. Eveneens moet de jongen zich onder behandeling stellen.
Provincie:
Tag(s):