zaterdag, 1. januari 2011 - 15:09

Jaarwisseling in Limburg zonder grote incidenten verlopen

De jaarwisseling is in Noord- en Midden-Limburg zonder grote incidenten verlopen zegt de politie Limburg-Noord. De politie Limburg-Zuid spreekt van een redelijk onrustige jaarwisseling. Er zijn diverse aanhoudingen verricht. In Meerssen moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand.

In Roermond werden op oudjaarsavond twee jongens aangehouden. Een 15-jarige jongen werd aangehouden op de Faunasingel omdat hij tegen een voertuig geschopt had van de politie. Een tweede jongen van 15 jaar werd een korte tijd later aangehouden op de Irenelaan, nadat hij een agente had verwond aan haar pols.

In Venlo werd rond 22.00 uur een 19-jarige Pool aangehouden die over een aantal auto’s liep. De man pleegde verzet tijdens zijn aanhouding. Op het politiebureau trapte de man tegen de rug van een van de agenten aan. De agent heeft aangifte tegen de man gedaan.

In Blerick werden rond 01.40 uur twee jongens van 16 en 17 jaar uit Venlo aangehouden op de Burgemeester Coenegrachtstraat die door middel van vuurwerk een telefooncel vernield hadden. Agenten konden met een blusapparaat het vuur in de cel doven.

In Zuid-Limburg was het met name in Maastricht, Heerlen en Hoensbroek na 02.00 uur erg onrustig op straat. Bij een vechtpartij in Heerlen liepen twee mannen snijwonden op doordat ze met glazen werden bewerkt. Diverse personen werden aangehouden, daarbij raakte een politieagent gewond aan zijn arm. De hele avond trok een groep jeugdigen rond in Hoensbroek en richtte daarbij met zwaar vuurwerk vernielingen aan bij bushaltes en verkeersborden.

In Maastricht moest de politie diverse keren optreden bij vechtpartijen en schermutselingen tussen meestal dronken feestvierders. Ook hier werden diverse personen aangehouden in verband met openlijke geweldpleging en mishandeling. Op de Grote Gracht werd een medewerker van een horecagelegenheid met een glas in zijn gezicht gestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De dader kon door de politie worden ingerekend.
Ook in Maastricht werd diverse keren geweld tegen politiemensen aangewend toen zij personen wilden inrekenen of vechtenden wilden scheiden. Hierbij raakte niemand gewond. Alle personen die geweld tegen politiemensen hebben gebruikt zijn aangehouden en zij zullen door het Openbaar Ministerie worden vervolgd.

In de hele regio bleef het tot vroeg in de ochtend onrustig. In tegenstelling tot de politie had de brandweer in Zuid-Limburg het afgelopen nacht betrekkelijk rustig. Ongeveer 50 keer moest er worden uitgerukt voor met name kleinere zaken zoals autobranden, containerbranden en branden aan straatmeubilair en voor vreugdevuren. Alleen in de Bunderstraat in Meerssen moest de brandweer bij een brand in een woning een vrouw en haar dochter samen met hun hond uit het pand redden. De dochter bleef ongedeerd maar de moeder werd met lichte brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de hond moest voor brandwonden door een dierenarts worden behandeld. Daarnaast kwamen er nog tientallen meldingen binnen van geluidsoverlast en overlast door vuurwerk. Gezien de drukte werd hier alleen in zeer ernstige gevallen op gereageerd.

Een aantal van de aangehouden personen zullen in aanmerking komen voor snelrecht.
Provincie:
Tag(s):