zaterdag, 1. januari 2011 - 20:50

Jaarwisseling Twente zonder grote calamiteiten verlopen

twente

De jaarwisseling is in Twente zonder grote calamiteiten verlopen. 'Politie Twente, Brandweer Twente en Ambulance hebben het vooral druk gehad met veel kleine incidenten', meldt de politie zaterdag.

'Gemoedelijke sfeer'
De hulpdiensten spraken van een gemoedelijke sfeer in Twente. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de hulpverleners nauwelijks hinder hebben gehad van geweld of agressie. De gunstige weersomstandigheden hebben hier ook een rol in gespeeld.

De brandweer en de ambulancedienst hebben tijdens de jaarwisseling geen meldingen gekregen van geweld tegen hulpverleners. Bij de politie is niet meer dan één melding van geweld tegen een politieagent opgenomen, waarbij het ging om het bedreigen van een agent.

Politie
De Politie Twente is tijdens de jaarwisseling vooral druk geweest met veel kleine incidenten. In totaal zijn 16 personen aangehouden tussen 31 december 21.00 uur en 1 januari 07.00 uur. Er is geen sprake geweest van grote openbare ordeverstoringen. In grotere plaatsen als Enschede, Hengelo en Rijssen was het druk, maar over het algemeen was de sfeer overal goed.

Drie aanhoudingen zijn verricht in verband met geweldplegingen in relationele sfeer. Er zijn zes aanhoudingen verricht voor mishandeling en openlijke geweldpleging. Twee personen zijn aangehouden voor agressief gedrag. Daarnaast werden aanhoudingen verricht voor vernieling, belediging van een agent, huisvredebreuk en gevaarlijk rijgedrag. Tenslotte is één persoon aangehouden in verband met het bedreigen van een politieagent.

Brandweer
De korpsen in Twente zijn in totaal 142 keer gealarmeerd voor een incident. Het aantal meldingen was meer dan vorig jaar toen de brandweer 109 keer gealarmeerd werd. De concentratie van de uitrukken lag vooral bij de grotere gemeenten zoals Almelo, Enschede en Hengelo. Hierbij ging het vooral om containerbrandjes en afvalbrandjes en andere kleine vreugdevuren. Andere gemeenten hadden een geringer aantal meldingen.

Schuurbrand in Enter
Vrijdag 31 december omstreeks 10.15 uur moest de brandweer van Enter uitrukken voor een schuurbrand aan de Jagersweg in Enter. Het betrof hier een kleine brand die de brandweer snel onder controle had. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

De asbest is neergeslagen in de directe omgeving van de schuur. Dit gebied is door de brandweer afgezet. De gemeente Wierden zal de asbest laten opruimen. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.

Schoolbrand in Delden
Vrijdagmorgen 31 december omstreeks 11.55 uur heeft korte tijd een felle brand gewoed in een voormalig schoolgebouw aan de Vossenbrinkweg in Delden. De brandweer had de brand snel onder controle en kon binnen een kwartier het sein brandmeester geven. De brandweerkorpsen van Delden en Hengelo zijn ingezet bij de brandbestrijding. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Vouwwagenbrand in Den Ham
Op 1 januari om 01.30 uur kreeg de brandweer van Den Ham de melding van een vouwwagenbrand aan de Holleweg in Den Ham. De vouwwagen is volledig uitgebrand.

Geneeskundig
De Meldkamer Ambulance gaf aan niet extra druk te zijn geweest, het aantal meldingen was vergelijkbaar met het aantal meldingen van een weekend.

Vuurwerkgerelateerde slachtoffers
In Twente zijn 2 personen met verwondingen aan de hand naar het ziekenhuis vervoerd door de ambulance.
Provincie:
Tag(s):