zondag, 11. december 2011 - 12:33

Jagers met lokapparatuur bekeurd

Nij Beets

De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 09.15 uur op De Ripen een 48-jarige inwoner van Witteveen en een 40-jarige inwoner van Oterleek bekeurd vanwege het overtreden van onder andere de Flora en Fauna wetgeving.

Naar aanleiding van klachten over het gebruik van elektronische lokmiddelen tijdens de ganzenjacht onder Nij Beets stelde de politie Fryslân in samenwerking met de provincie Fryslân een onderzoek in. In het bewuste jachtveld bevonden zich vier jagers en was duidelijk hoorbaar dat vanuit de jachthut meerdere malen elektronische lokapparatuur werd gebruikt. Ook werd gezien dat een brandgans werd geschoten die werd binnengebracht door de hond van de jager. De brandgans is een beschermde soort waarop niet mag worden geschoten.

Na deze constateringen werden de beide jagers hierop aangesproken. De man uit Witteveen bleek in het bezit van een apparaatje waarmee ganzengeluiden kunnen worden afgespeeld. Deze werd in beslag genomen. De man uit Oterleek bleek de brandgans geschoten te hebben welke daarna ook in beslag werd genomen. Daarnaast bleek dat de andere twee jagers die te gast waren zich bevonden in het gebied van het jachtveld dat door zijn afmetingen niet bejaagbaar is. Voor al deze feiten werd proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):