maandag, 12. december 2011 - 11:46 Update: 08-07-2014 0:27

Jan de Hoop heeft mooiste stem van Nederland

Huizen

Jan de Hoop - presentator van het RTL Ontbijtnieuws - heeft de mooiste stem van Nederland. Met zijn duidelijke en heldere stem is het prettig wakker worden, zo blijkt uit een onderzoek naar de mooiste stem van Nederland van Specsavers Audiciens. Ruim 500 Nederlanders luisterden naar tien geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders.

Deze shortlist kwam voort uit een veel grotere lijst van bekendheden. Jan de Hoop neemt het stokje over van RTL-collega Rick Nieman, die op zijn beurt zijn vrouw Sacha de Boer had opgevolgd. De eretitel blijft dus bij RTL, maar leek bijna aan de zender voorbij te gaan. Na een spannende nek-aan-nek race eindigde NOS-nieuwslezer Rob Trip met slechts 0,1 punt verschil op de tweede plaats. Derde werd Robert ten Brink. Carice van Houten en Chantal Janzen behaalden de hoogste score onder de vrouwelijke BN’ers.

“Een stem is een belangrijk onderdeel van je persoonlijkheid. Zo heeft iedereen een unieke klankkleur in zijn of haar stem. Een heldere klankkleur en de juiste intonatie, tempo en volume dragen bij aan een positieve luisterervaring. Als aanbieder van hoorstellen weten we bovendien hoe belangrijk een duidelijke stem voor de luisteraar kan zijn. Een prettig stemgeluid zorgt er voor dat ook bij slechthorende mensen de boodschap beter overkomt”, zegt woordvoerder Ingrid Kersting van Specsavers.

Belangrijkste instrument

Voor presentatoren, zangers en radio-dj’s is hun stem hun belangrijkste instrument. De vertrouwde stemmen van nieuwspresentatoren Jan de Hoop en Rob Trip worden als prettigst ervaren. Ook het warme stemgeluid van Robert ten Brink staat net als vorig jaar in de top 3. Carice van Houten en Chantal Janzen mogen zichzelf de Nederlandse vrouwen met de mooiste stem noemen. Zangeres Caro Emerald wist dit jaar voor het eerst een plek in de top 10 te bemachtigen. Marco Borsato staat op nummer 4 en is daarmee de enige mannelijke zanger die in de lijst voorkomt. Hij wordt gevolgd door de populaire radio-dj Edwin Evers. Frits Spits is na een jaartje afwezigheid terug in de top 10. Humberto Tan staat nu voor het derde jaar in de top 10 van mooiste stemmen.

Ranglijst BN’ers met prettigste stemgeluid: 1.Jan de Hoop (7,3,) 2. Rob Trip (7,2), 3. Robert ten Brink (6,9), 4. Carice van Houten (6,4), Chantal Janzen (6,4), Marco Borsato (6,4), 5. Caro Emerald (6,1) en Edwin Evers (6,1) 6. Frits Spits (5,6) en 7. Humberto Tan (5,4).
Categorie:
Tag(s):