dinsdag, 30. augustus 2011 - 17:46 Update: 08-07-2014 0:57

Jan van Halst stapt op bij FC Twente

(Elf Voetbal) Jan van Halst stapt op bij FC Twente. Op 1 december 2011 trekt de huidige manager Algemene Zaken de deur van de Grolsch Veste achter zich dicht.

"Met de afronding van de uitbreiding van de 'U' staat de club voor een nieuwe ambitieuze periode. Als je er van tevoren niet zeker van bent of je deze periode tot het einde toe af zult maken, moet je een en ander in het belang van de club tijdig aangeven, zodat de organisatie daarop in kan spelen", verklaart Van Halst in een persbericht. "De komende weken zullen we gebruiken om mijn werkzaamheden over te dragen en zal ik nadenken over mijn persoonlijke toekomst. Ik ben trots dat ik de afgelopen jaren een rol heb mogen spelen in de enorme ontwikkeling van FC Twente. Het spreekt voor zich dat ik, na in totaal 17 jaar werkzaam te zijn geweest voor deze mooie club, FC Twente altijd zal blijven volgen."

Van Halst trad in 2003 in dienst van FC Twente op de commerciële afdeling, in 2006 maakte hij de stap naar het management in de functie van Manager Commerciële Zaken. Sinds juni 2010 fungeerde hij als manager Algemene Zaken. "Wij vinden het bijzonder jammer dat onze Manager Algemene Zaken Jan van Halst FC Twente gaat verlaten, maar respecteren zijn beslissing", vertelt voorzitter Joop Munsterman.

"Mede dankzij zijn komst in 2003 is FC Twente op het niveau beland waar ze zich momenteel bevindt. In de afgelopen jaren heeft hij er met zijn commerciële afdeling mede toe bijgedragen dat de begroting van FC Twente is gestegen naar zo'n 45 miljoen euro. FC Twente is van een middenmoter in de Eredivisie uitgegroeid naar een club die structureel meespeelt in de top vier van Nederland. Persoonlijk zal ik hem zeker gaan missen. Toen hij in 2003 stopte met voetballen, heb ik hem gepolst voor een commerciële functie binnen FC Twente. Al snel bleek hij over uitstekende (commerciële) kwaliteiten te beschikken. In 2006 trad hij toe tot het management van de club waarbinnen hij een uitstekende rol vervulde. Het behaalde landskampioenschap in 2010 leidde tot het vervullen van zijn droom: in de Champions League met FC Twente."
Categorie:
Tag(s):