zondag, 23. januari 2011 - 18:42 Update: 08-07-2014 1:01

Janko helpt Twente ook langs Groningen

(ELF-Voetbal) Voor de tweede keer in een week was hij de gevierde man bij FC Twente. Marc Janko kent voorlopig een succesvolle tweede seizoenshelft. Tegen FC Groningen zette de Oostenrijkse spits een achterstand om in een 2-1 zege.

In de beginfase was het aftasten in de Euroborg. Zowel Groningen als Twente had drie punten nodig om aan te haken bij koploper PSV. Tim Matavz trok na ruim een halfuur de aandacht van de aanwezig scouts. Na een voorzet van Thomas Enevoldsen trof de 21-jarige Sloveen doel. De spits kroop voor zijn bewaker Douglas en liet Nikolay Mihaylov met een subtiele voetbeweging kansloos: 1-0.

Na veertig minuten wist Marc Janko in eerste instantie niet te profiteren van de grabbelende doelman Luciano Da Silva. In de nastoot was het alsnog raak. Na een indraaiende voorzet van Wout Brama legde Douglas de bal panklaar voor de Oostenrijkse spits, die alleen maar binnen hoefde te tikken: 1-1. Daarmee maakte Janko al zijn vijde treffer in een week, nadat hij afgelopen woensdag viermaal doel trof tegen Heracles Almelo.

Met Theo Janssen in de ploeg hoopte Michel Preud'homme na rust meer creativiteit in zijn ploeg te brengen. Het was echter Groningen dat aanvankelijk het intiatief nam, maar tot een nieuwe voorsprong leidde dit niet.

Tien minuten voor tijd pakte het inbrengen van Janssen, die afgelopen week griep had, goed uit. Met een afgemeten pass bracht de linkspoot de topscorer van Enschede in stelling. Janko was wederom trefzeker door Da Silva met een knappe volley te passeren: 2-1.

Drie minuten later kon de spits alweer zijn derde treffer van de middag maken. Luuk de Jong werd binnen het strafschopgebied neergelegd door Jonas Ivens, arbiter Jan Wegereef wees terecht naar de stip. Janko ging achter de bal staan, maar vond de paal als eindstation.

Aan de andere kant drong de ploeg van Pieter Huistra nog wel aan via Andersson en Matavz, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Door de zege blijft Twente in het spoor van PSV, dat op bezoek in Venlo geen fout maakte (0-3 zege). Het gat met de Eindhovenaren blijft hierdoor één punt. Groningen blijft steken op de vierde plaats en heeft nu zeven punten achterstand op PSV.
Categorie:
Tag(s):