zondag, 8. mei 2011 - 22:45 Update: 08-07-2014 0:59

Janssen: 'Als we volgende week zo spelen, winnen we weer'

Rotterdam

(Elfvoetbal) Theo Janssen stond zondagavond aan de basis van de bekerwinst van FC Twente en denkt dat Ajax een stevige mentale klap heeft gekregen in de aanloop naar de stijd om de landstitel. Beide ploegen gaan volgende week in de Amsterdam uitmaken wie kampioen wordt.

Op het veld van De Kuip stond Janssen na afloop met een medaille om zijn nek na te genieten van de 3-2 zege. De middenvelder had ook een belangrijk aandeel in de laatste treffer, die viel aan het einde van de verlenging.

Hij krulde een vrije trap op het hoofd van Marc Janko, die binnenkopte. Een vooraf bedachte treffer, vertelde Janssen. "Ik riep Janko bij me en zei dat hij naar de elf meter moest lopen", vertelde de Oranje-international tegen het ANP. "Hij loopt erheen en kopt binnen. Super."

De zege voor Twente zal volgens Janssen ook volgende week nog meespelen, als de Tukkers op bezoek gaan bij Ajax tijdens de laatste speeldag van de competitie. "Als we dan zo spelen als vandaag, winnen we dan ook", was Janssen stellig. "Dit is een tikje hoor, voor Ajax. Als je 2-0 voorstaat en dan met 3-2 verliest, neem je dat wel mee naar volgende week."
Categorie:
Tag(s):