maandag, 3. oktober 2011 - 20:57

Jeugdbrandweer Hoogeveen 2e bij landelijke finales

Hoogeveen

De juniorenploeg van de jeugdbrandweer Hoogeveen heeft afgelopen zaterdag in de strijd om de landstitel een 2e plaats behaald.

Na de voorrondes in Nieuwerkerk a/d IJssel en Leerdam werd er in IJsselstein met tien ploegen gestreden om de landstitel. Er was brand uitgebroken in een houtbewerkingsbedrijf, waarbij onder andere een electriciteitskast in brand stond. De Hoogeveense juniorenploeg wist op de juiste manier het slachtoffer te redden en de brand te bestrijden. De prijsuitreiking vond plaats in de kazerne in IJsselstein en daar mochten de jeugdleden, met een miniem verschil ten opzichte van de nummer één, de tweede prijs in ontvangst nemen uit handen van de burgemeester. De ploeg van Moerdijk pakte de landstitel en Neerijnen eindigde op de 3e plaats. Terug in Hoogeveen werd een feestje gevierd voor deze knappe prestatie!

Joey Lucas (14) van het Hoogeveense korps werd uitgeroepen tot beste pompbediener van Nederland. Hij nam een persoonlijke prijs in ontvangst uit handen van de burgemeester van IJsselstein.

Er zijn op dit moment 144 jeugdbrandweerkorpsen in Nederland. De wedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Jeugdbrandweer Nederland.

De Hoogeveense jeugdbrandweer is opgericht in 1982 en bestaat op dit moment uit twee meisjes en dertien jongens in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ze worden begeleid door zeven enthousiaste vrijwilligers van het brandweerkorps. In 1987 en 2010 werd al eens de landstitel behaald. Inmiddels zijn er 16 jeugdleden doorgestroomd naar diverse beroeps- en vrijwillige brandweerkorpsen.
Provincie:
Tag(s):