vrijdag, 4. februari 2011 - 19:38

Jeugddebat in Veere

Veere

Drie groepen jongeren uit Veere zijn bezig met de voorbereidingen voor een jeugddebat op 8 februari a.s.

Vanaf november 2010 zijn de jongeren o.l.v. de jeugdraad wekelijks aan het werk om in gesprek te gaan met de gemeenteraad over de volgende thema’s:
-Communicatie
-Speeltoestellen
-Vrijwilligerswerk

Op 8 februari a.s. zullen deze jongeren voorstellen aan de gemeenteraad voorleggen om meer te doen voor de jeugd in de gemeente.

De jongeren in de panels hebben deze onderwerpen zelf gekozen. Met hun voorstellen aan de raad willen zij bereiken dat jongeren in de gemeente nog meer kunnen communiceren onderling en met de gemeente, dat jongeren nog meer buiten kunnen spelen en elkaar ontmoeten en dat jongeren activiteiten uitvoeren voor mensen die dit goed kunnen gebruiken, vooral voor ouderen.

De jongeren worden begeleid door Rens den Hollander, Marije Albach, Mike Minderhoud, Walter van Peene en Judith Caljouw van de jeugdraad.
Ook Ron Lubbersen van Scoop en Annetta Poppe, jongerenwerker van de Stichting Welzijn Veere begeleiden de panels.

Op 8 februari kunnen inwoners van de gemeente aanwezig zijn tijdens het debat. Het debat vindt plaats voorafgaande aan de commissie MO.
U kunt zich opgeven bij Marga de Brauwer tot 4 februari 2011, e-mailadres: mw.de.brauwer-koevoets@veere.nl. Iedereen is welkom.
Provincie:
Tag(s):