maandag, 5. september 2011 - 13:18

Jeugdige schipper tweemaal betrapt met snelle motorboot

Kampen

Zaterdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Kampen door een Flevolandse politieboot op het water van Vossemeer / monding van de IJssel bij Kampen, twee maal betrapt voor het varen in een snelle motorboot.

‘De schipper kreeg twee forse bekeuringen op één dag en een laatste kans om zijn boot niet in beslag te laten nemen’, meldt de politie maandag.

Geen vaarbewijs
Rond 16.00 uur zagen surveillerende agenten aan boord van een Flevolandse politieboot een jongen varen met een snelle motorboot. Bij de controle die volgde bleek dat de schipper niet in het bezit was van een vaarbewijs en dat hij in een rubberboot voer die aangemerkt kon worden als snelle motorboot.

De jongen kreeg een bekeuring van € 150,- en de boot werd afgemeerd in de haven Gat van Seveningen. Rond 19.40 uur werd dezelfde boot met dezelfde schipper opnieuw betrapt terwijl hij met een snelheid van ruim 30 km p/u over het water scheerde.

Laatste waarschuwing
Hij werd opnieuw gecontroleerd en kreeg een tweede kostbare bekeuring. Ook nu werd de boot teruggebracht naar een haven onder duidelijke aanzegging dat bij een derde ontmoeting de boot in beslag genomen zou worden.
Provincie:
Tag(s):