woensdag, 8. juni 2011 - 21:12

Jonge sportkampioenen gehuldigd Borger-Odoorn

Exloo

Wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn heeft dinsdag twee sportkampioenen uit de gemeente: Bernd Kobesen en Megan Hunze gehuldigd. Hij greep dit moment aan om hen in het gemeentehuis in Exloo in het zonnetje te zetten en prees beide om hun prima prestaties.

Bernd Kobesen is 17 jaar en woont in Exloo. Hij won vorig jaar 2 gouden medailles op het NK zwemmen korte baan in het Sloterparkbad in Amsterdam. Bernd veroverde de nationale jeugdtitel op de 50 meter vrije slag. Ook werd hij Nederlands jeugdkampioen op de 50 meter vlinderslag. Tussen de bedrijven door lukte het hem nog om het brons op de 100 meter vrije slag te pakken.

De tweede kampioen is de 15-jarige Megan Hunze uit Valthermond. Zij is op 16 april Nederlands Jeugdkampioen kickboksen geworden tijdens het kickboksgala “Only the Strongest” in Ter Apel. Ze versloeg hier voormalig Nederlands kampioene Anne Kamminga op punten in vijf rondes.
Het gala werd georganiseerd door haar trainer en coach Michael Knaap. Hij is ook eigenaar van Fight and Fitness Academy; de sportschool waar Megan traint.

“Bernd en Megan horen met hun sportieve prestaties tot onze inwoners met een gezonde leefstijl en zijn daarmee een voorbeeld voor hun leeftijdsgenoten”, vindt wethouder Alberts. “Ik ben er trots op dat onze gemeente zulke talenten heeft.”
Provincie:
Tag(s):