dinsdag, 9. augustus 2011 - 17:04

Jongen (11) in zwembad mishandeld door man (71)

Markelo

Een 71-jarige man uit Goor is maandag aangehouden op verdenking van mishandeling van een jongen van 11 jaar in een zwembad aan de Potdijk in Markelo. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Woensdag 27 juli omstreeks 09.30 uur was de jongen met een vriendje met een zwemmat aan het spelen in het zwembad. De man zwom baantjes in een ander gedeelte van het bad.

De man had zich geïrriteerd aan de jongens en het feit dat zij met de mat in het deel kwamen waar de man baantjes zwom. Nadat hij enkele opmerkingen had geroepen, werd de man boos en zwom richting de 11-jarige jongen.

De 11-jarige zwom van de man weg en probeerde op de glijbaan te klimmen. De man zou hem, volgens getuigenverklaringen, bij de benen hebben gepakt en hem van de glijbaan hebben getrokken.

De jongen zou hierbij met zijn kin op de glijbaan terecht zijn gekomen. In het water had de man hem, volgens getuigen, mishandeld en enkele seconden onder water gehouden.

Een omstander was de jongen te hulp geschoten en had de man van de jongen weggetrokken. De 11-jarige jongen was hevig overstuur en heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld. De man heeft van het zwembadpersoneel een toegangsverbod gekregen.

De ouders van de jongen hebben aangifte gedaan tegen de man. Na meerdere getuigen te hebben gehoord heeft Politie Twente de man aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Voor de jongen is Slachtofferhulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):