zondag, 21. augustus 2011 - 17:11

Jongen (14) overleden en jongen (10) zwaar gewond na verkeersongeval

Schagerbrug

Zaterdagmorgen reed een 40-jarige vrouw uit Heiloo in een oldtimer jeep over de Rijksweg 9 vanuit Sint Maartenvlotbrug in de richting Schagerbrug.

In haar open auto zaten haar twee zoons van 14 en 12 jaar oud en een neefje van 10 en een nichtje van 13, beiden afkomstig uit Limmen.

De bestuurster vertelde in een eerste verklaring dat zij met het rechter voorwiel in de berm was geraakt en hier tegen de paal van een verkeersbord was gebotst. De jeep was hierdoor bijna omgevallen.

De 14-jarige jongen werd uit de auto geslingerd en raakte vol een lantaarnpaal. De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 10-jarige jongen uit Limmen sloeg ook uit de auto en raakte zwaar gewond. Hij werd met mogelijk hersenletsel aanvankelijk overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar maar later op de middag opgenomen in het Amsterdams Medisch Centrum.

Beide andere kinderen en de bestuurster raakten licht gewond en werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Na de aanrijding bleek het rechtervoorwiel van de auto af te zijn. Technisch onderzoek moet uitwijzen of dit ten gevolge van de aanrijding of door een technisch mankement is gekomen.
Provincie:
Tag(s):