vrijdag, 15. april 2011 - 14:02

Jongen (17) dreigt met schietpartij met automatisch wapen

Den Haag

De politie heeft donderdagavond in een woning in Den Haag een 17-jarige Hagenaar aangehouden nadat hij na de dodelijke schietpartij in Alphen aan den Rijn via Twitter had aangekondigd met een automatisch pistool mensen dood te gaan schieten.

De politie nam het twitterbericht serieus en stelde direct een onderzoek in. Dat leidde naar de identiteit van de 17-jarige. Hij kon donderdagavond in zijn woning worden aangehouden.

Onveiligheidsgevoel
Politie en OM nemen bedreigingen serieus en vinden deze ernstig. In dit geval verwijzen de bedreigingen naar een zeer schokkende gebeurtenis waar iedereen meteen een beeld van heeft. Dit leidt tot een gevoel van onveiligheid bij burgers.

Digitale bedreigingen strafbaar
Het verzenden van dreigtweets is hetzelfde als iemand in persoon bedreigen en is dus strafbaar. De politie is hier zeer alert op, zogenaamde internetsurveillanten zijn actief op zoek naar dergelijke berichten binnen social media en doen altijd onderzoek naar de verzender hiervan. Ook wordt de verzender aangehouden en worden de kosten van de politie-inzet op hem verhaald.
Provincie:
Tag(s):