woensdag, 21. september 2011 - 10:37

Jongen overleden na ongeval

Leeuwarden

De politie onderzoekt een ernstige aanrijding, die dinsdagmiddag plaatsvond op de Idzerdastins, waarbij een 12-jarige inwoner van Leeuwarden om het leven kwam.

De jongen fietste samen met een 13-jarige plaatsgenoot op de Idzerdastins toen zij ter hoogte van de brug werden aangereden door een 49-jarige automobiliste.

Een van de jongens kwam op de auto terecht terwijl het slachtoffer onder de auto terecht kwam. Hij raakte daarbij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse aan zijn verwondingen bezweek.

Omdat de agenten ter plaatse nog bezig waren met het onderzoek, werden de scholen in de omgeving door een officier van dienst bevolkingzorg van de gemeente Leeuwarden op de hoogte gebracht van het ongeval met het verzoek de kinderen langer binnen te houden.

De 13-jarige jongen werd door zijn moeder naar het MCL gebracht voor medisch onderzoek. Na onderzoek mocht hij huiswaarts keren. Voor hem en andere getuigen werd slachtofferhulp geregeld.

Omdat de toedracht van de aanrijding nog onduidelijk is, wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):