zaterdag, 12. november 2011 - 17:29

Jongens aangehouden voor afsteken vuurwerk bij blindegeleidehond

Heerhugowaard

Twee 16-jarige jongens uit Heerhugowaard zijn zaterdag aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden ervan verdacht op maandagavond 7 november rond 22.30 uur zwaar vuurwerk te hebben afgestoken vlakbij de brug op het Brandpunt (Stad van de Zon).

Op die avond liep een 66-jarige blinde vrouw met haar blindegeleidehond net over deze brug toen het vuurwerk vlakbij haar ontplofte. De blindegeleidehond schrok zo van de klap dat hij zich uit de voeten maakte. Hij kwam pas na enige tijd weer thuis. De 66-jarige blinde vrouw moest door een buurtbewoner naar huis gebracht worden. Zij heeft na de ontploffing nog ongeveer een uur in de omgeving van haar woning rondgelopen, omdat de hond volkomen in de war was door de klap en de weg naar huis niet meer kon vinden.

De politie onderzocht de zaak en kon zaterdagochtend rond 08.00 uur een 16-jarige jongen aanhouden in zijn woning. Hij is in verzekering gesteld. De andere 16-jarige jongen werd zaterdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden, eveneens in zijn woning. Beide jongens worden komende dagen verhoord.
Provincie:
Tag(s):