dinsdag, 26. juli 2011 - 13:17

Jongens aangehouden voor vernielen shovel

Schiedam

Afgelopen weekend hebben jongeren ernstige schade toegebracht aan een shovel op de Schiedamse Vest. Na getuigenverklaringen en onderzoek hield de politie vijf minderjarige verdachten aan.

Vanwege eerdere verbouwingen in de wijk Cool en de veranderingen aan het speelterrein ’t Landje, stond er een shovel in het weekend geparkeerd aan de Schiedamse Vest. Het bouwbedrijf trof deze shovel maandagochtend met grote schade aan. De ruiten waren ingegooid en het brandblusapparaat was in de cabine leeggespoten.

Politiepersoneel van het wijkteam is samen met de recherche direct een onderzoek opgestart. In het buurtonderzoek hoorden agenten bijvoorbeeld meerdere getuigen, wat uiteindelijk leidde tot vijf aanhoudingen. Hiervan waren drie jongens onder de 12 jaar, één van 12 en één van 15 jaar, allemaal woonachtig in de wijk Cool.

De drie jongens onder de 12 jaar zijn door de politie verwezen naar Pak je Kans. Na verhoor en overleg met de Officier van Justitie wordt de 12-jarige vervolgd. De betrokkenheid van de 15-jarige bleek onvoldoende en hij is na verhoor heengezonden.
Provincie:
Tag(s):