donderdag, 15. september 2011 - 10:01

Jongeren aangehouden voor vernieling bijenstal

Lemmer

De politie heeft in het onderzoek naar de veelvuldige vernielingen van een bijenstal bij de Bijen Vereniging Lemmer aan het Lemsterpad op 5 en 6 september een 17-jarige inwoonster van Zuidhorn en een 15-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. Zij worden verdacht een aandeel te hebben gehad in de vele vernielingen die in en bij de bijenstal zijn gepleegd. aangehouden voor vernieling bijenstal

In 2010 was de bijenvereniging diverse keren het slachtoffer van vernielingen. In maart 2011 was de bijenvereniging wederom slachtoffer van vernieling en brandstichting. Nadat de schade was hersteld werd in de periode van eind juni tot 6 juli wederom grote schade aangericht aan beide gebouwen van de vereniging.

De politie kwam de beide verdachten op het spoor via anonieme tips en getuigenverklaringen. De recherche die bezig is met het onderzoek, denkt dat beide verdachten de vernielingen niet alleen hebben gepleegd maar houdt de mogelijkheid open dat nog andere personen bij de vernielingen betrokken zijn geweest. Zij sluiten daarom meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.
Provincie:
Tag(s):