dinsdag, 22. maart 2011 - 11:11

Jongeren bekennen vernielingen en diefstallen in Eelde

Eelde

Met de aanhouding van vier jongeren van 15 jaar uit Eelde en Roden zijn een groot aantal vernielingen en diefstalllen in Eelde opgelost.

Op vrijdagavond 12 februari werden in en rond de Wolfhorn, de Schultenweg, de Drostweg en de Esweg in Eelde van 13 auto’s banden lek gestoken, 15 merkemblemen van auto’s gestolen, een trampoline en een brievenbus vernield, werd verf over vier auto’s gegooid en een surfplank gestolen. Daarnaast werden meerdere kleine baldadigheden gepleegd zoals het omgooien en uit de grond trekken van beeldjes, tuinverlichting en brievenbussen.

Na meerdere meldingen en aangiften stelde de politie een onderzoek in. Onderdeel daarvan was een door de wijkagent in deze buurt huis-aan-huis verspreide brief, waarin bewoners gevraagd werden of ze iets hadden gezien. Dit zette de wijkagent uiteindelijk op het spoor van de vier verdachten. De vier jongens zijn niet aangehouden.

Vorige week donderdag en vrijdag werden ze in aanwezigheid van één van hun ouders op het politiebureau verhoord. Ze bekenden en verklaarden uit verveling te hebben gehandeld. De surfplank en acht auto emblemen zijn teruggevonden. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):