zaterdag, 18. juni 2011 - 16:22

Jongeren doen het zelf wel

Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft de afgelopen twee weken ruim 700 jongeren benaderd voor een BBL-baan. BBL staat voor BeroepsBegeleidend Leren en houdt in dat je 4 dagen per week werkt en 1 dag naar school gaat. De jongeren zijn door medewerkers van de gemeente gebeld.

Bureau Kridatie heeft 5 werkloze jongeren geselecteerd en hun zelf plannen laten maken over hoe zij andere jongeren zouden selecteren voor een baan. Zij hebben in een evenemententent op het parkeerterrein van het Werkplein een parcours bedacht met vier activiteiten, waarin de jongeren moesten laten zien dat ze goed kunnen samenwerken, volhouden, inzicht hebben en kunnen communiceren.

Diegenen die op alle punten voldoende scoorden, werden geselecteerd voor de beschikbare banen. Deze 50 jongeren gaan tot 1 september op training en op werkstage, daarna start het BBL-traject.

Carrièresprong Leeuwarden , een uitzendbureau voor jongeren – door jongeren, heeft al ruim 20 BBL vacatures in de techniek en zal de komende periode samen met de gemeente de werkgeversbenadering doen voor de overige vacatures. Ook de geselecteerde jongeren zullen hier een rol in hebben.
Provincie:
Tag(s):