maandag, 12. september 2011 - 10:12 Update: 08-07-2014 0:31

Jongeren steunen elkaar bij scheiding

Amsterdam

Op 15 september, de Dag van de Scheiding, lanceert Stichting Villa Pinedo het eerste online platform vóór en dóór jongeren met gescheiden ouders VillaPinedo.NL.

In Nederland krijgen 70.000 kinderen per jaar te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Villa Pinedo biedt jongeren met gescheiden ouders een plek waar HUN stem centraal staat. Op VillaPinedo.NL kunnen jongeren onder andere via vlogs, blogs, interviews en het forum ervaringen uitwisselen over de scheiding van hun ouders. VillaPinedo.NL sluit aan bij de belevingswereld van jongeren door internet, chat en social media en is als een tweede huis online. De online ontmoetingen zullen leiden tot ‘echte’ ontmoetingen in de vorm van events waarbij jongeren zelf op het podium staan. Villa Pinedo gaat naast Online ook OnTour en OnStage.

Villa Pinedo gaat uit van het onderling steunend vermogen van jongeren. Opmerkelijk is dat ook ouders terecht kunnen bij VillaPinedo.NL. Zij kunnen vragen stellen aan getrainde jongeren hoe zij beter in kunnen spelen op de behoeften van hun eigen kinderen voor, tijdens en na het scheidingsproces. Dit is een samenwerking met SHIT.nl dat onderdeel uitmaakt van De Kindertelefoon Utrecht.

Jongerenorganisatie

Jongeren zijn betrokken bij het maken van de website, beheren de social media en vormen de redactie. Ook maken jongeren deel uit van de adviesraad en raad van bestuur. Stichting Villa Pinedo werkt daarbij nauw samen met deskundigen en instanties in de jeugdhulpverlening. Villa Pinedo is een particulier initiatief en is afhankelijk van fondsen en sponsoren.
De stichting is opgericht door jongerentherapeute Marsha Pinedo.

Tatum Dagelet is als ambassadrice verbonden aan Villa Pinedo. Cornald Maas en scheidingsonderzoeker Ed Spruijt zijn leden van het Comité van Aanbeveling.

Lancering op 15 september

De officiële lancering van VillaPinedo.NL vindt plaats op donderdag 15 september om 14:30 uur op het IJburg College te Amsterdam. X-factor winnares Rochelle, stand-up comedian Chris Silos en Tatum Dagelet zullen invulling geven aan het programma. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en kunt zich aanmelden via marjon@villapinedo.nl
Categorie:
Tag(s):