vrijdag, 19. augustus 2011 - 14:34

Jongerenraad Borsele komt met nieuw muziekevenement ‘Spectra’

De Jongerenraad Borsele komt met een nieuw muzikaal evenement, dit evenement vervangt 2nd influenZ.

Het bekende evenement zal plaatsmaken voor een nieuwe muzikale talentenjacht genaamd Spectra. Dit nieuwe muzikale evenement zal zich richten op meerdere muziekgenres.

Acht jaar lang heeft 2nd influenZ gedraaid en richtte zich vooral op rock en metal. Spectra brengt meer variëteit doordat er gewerkt wordt met een vast muziekgenre per avond. Elke avond zal dus een eigen muziekgenre hebben, er zullen onder andere een Dubstep avond, een Singer/Songwriter avond en een Pop/Rock avond komen. Spectra brengt vernieuwing en diversiteit naar het Zeeuwse muzieklandschap.

Spectra is afgeleid van het woord ‘spectrum’; een licht dat door een prisma valt deelt zich op in verschillende kleuren. Die verschillende kleuren staan in het geval van Spectra symbool voor de verschillende muziek stijlen, zo ontstond de naam ‘Spectra’.

Spectra biedt een breder assortiment aan muziek, hierbij overtreft het 2nd influenZ.

Band acts kunnen zich voor Spectra inschrijven om mee te spelen in een voorronde om uiteindelijk in de finale te komen. Voor beginnende band acts is dit een gemakkelijke manier om meer naamsbekendheid te genereren. En misschien nog wel belangrijker; deze beginnende band acts krijgen zo een makkelijke manier om voor een publiek op een podium te spelen en ervaring op te doen. Een ideale instap voor een beginnende band dus. Het voordeel en de uitdaging van Spectra is dat er een competitie wordt aangegaan met andere bands in hetzelfde muziekgenre.

Aanmeldingen voor Spectra kunnen geplaatst worden op www.jongerenraadborsele.nl. Ook is hier verdere informatie te vinden over het evenement.

Spectra gaat werken met muzikale thema’s en verschillende genres. Dit houdt in dat een band act zich op kan geven en aan de hand van het genre van de band word deze ingedeeld op een avond. Elke avond zal een ander muziek thema hebben met vier acts en één special act.

De eerste Spectra avond wordt gehouden op 21 oktober, deze avond zal als thema Pop/Rock hebben. Vervolgens zal op de 18 november een thema avond met Dubstep zijn. De Spectra avonden vinden plaats in Podium De Klomp, Overzande.
Provincie:
Tag(s):