donderdag, 17. november 2011 - 21:31 Update: 08-07-2014 0:55

Jonk: 'Cruijff weg, jeugdtrainers weg'

(Elfvoetbal) Wanneer Johan Cruijff vertrekt bij Ajax, zullen Wim Jonk en alle andere door hem aangestelde jeugdtrainers ook vertrekken bij de Amsterdammers. De clublegende twijfelt over zijn verblijf bij de titelhouder door de aanstelling van Louis van Gaal als algemeend directeur achter zijn rug om.

Jonk: "Vanaf juni 2011 zijn wij met elkaar, in volledige samenspraak met de raad van commissarissen en de directie, een weg ingeslagen om vanuit een innovatieve visie aan de slag te gaan met het opleiden van voetbaltalent. Uitgangspunt van die visie is de individuele ontwikkeling van spelers met een intensieve samenwerking van trainers en staf. De eindverantwoordelijkheid van dit proces ligt bij het technisch hart (De Boer, Bergkamp en Jonk, red.)", zegt Jonk tegenover RTV Noord-Holland.

Jonk is niet te spreken over de handelswijze van de RvC die onder leiding staat van Steven ten Have. "Deze filosofie is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met Johan Cruijff, als benoemd technisch eindverantwoordelijke binnen de RvC. Wij staan onvoorwaardelijk achter deze filosofie. Tot onze grote verbazing, hebben wij de beslissing van de vier RvC leden vernomen."

"Bovendien zijn wij niet betrokken geweest in het besluitvormingsproces en hebben alles via de media moeten vernemen. Wij vinden dit onfatsoenlijk en onacceptabel. Daarom nemen wij afstand van deze gang van zaken en roepen wij de vier leden van de RvC en de directie op om dit verder intern met ons af te handelen", besluit Jonk.
Categorie:
Tag(s):