woensdag, 13. april 2011 - 13:33

'Joran van der Sloot steekt medegevangenen neer' Advocaat: Onzin verhaal

Volgens een bron bij weekblad Panorama zou Joran van der Sloot zich zeer gewelddadig gedragen en meerdere mensen in de gevangenis in Peru hebben neergestoken, zo melden verschillende media.

Bij één van die gevechten zou het volgens de bron zijn uitgelopen op een waar bloedbad, waarbij Joran een andere gevangenen in de buik zou hebben gestoken. Het slachtoffer moest met spoed worden geopereerd.

Volgens het weekblad Panorama lijkt het erop dat Joran in de Castro-Castro-gevangenis in Peru steeds meer de controle verliest. ‘Hij is al ontelbare keren in een isoleercel gesmeten, maar daar komt hij steeds weer vijandiger uit,’ citeert het blad zijn bron.

Daarbij lijkt Van der Sloot steeds over voldoende geld te bezitten om keer op keer bewakers om te kopen en erin te slagen zichzelf van wapens en drugs te voorzien.

In een reactie laat Jorans advocaat, die de berichten in Panorama niet ontkent, weten dat deze situaties ontstaan doordat de bewakers en andere gevangenen van de Castro-Castro-gevangenis zijn cliënt uitlokken. "Ze veroorzaken zulk gedrag door hem bloot te stellen aan druk en stressvolle situaties. Daar kan hij niet mee omgaan", aldus Maximo Alte.

Volgens mensen in zijn nabijheid draaide Joran door, nadat zijn moeder na een emotioneel telefoongesprek het contact verbrak en hem zo een eenzame kerst bezorgde.

Het verhaal in het tijdschrift Panorama dat Joran van der Sloot op medegevangenen zou hebben ingestoken, is totaal uit de lucht gegrepen. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez in diverse media. Volgens Altez zou Van der Sloot juist zijn leven aan het zijn verbeteren en meerdere malen een kerkdienst bijwonen.
Provincie:
Tag(s):