donderdag, 3. februari 2011 - 12:10

Journalisten worden Egypte uitgedreven

Hilversum

Aanhangers van de Egyptische president Hosni Moebarak hebben donderdag hotels bestormd in de hoofdstad Caïro. Ze willen buitenlandse journalisten het land uitjagen, zo bericht de Arabische zender Al ArabiyaTV.

Een camaraman van het NOS-journaal Eric Feijten is gisterenavond bij aankomst op het vliegveld van Caïro aangehouden. Zijn cameraspullen zijn in beslag genomen.

Feijten werd gearresteerd nadat hij om 02.00 uur vannacht in de Egyptische hoofdstad was geland. Onduidelijk is waarom hij is aangehouden. Dit maakt de NOS bekend. Sindsdien is er geen contact meer geweest tussen de cameraman en de bezorgde redactie.

Het wordt voor journalisten steeds moeilijker om in Egypte te werken. De vakvereniging voor journalisten de NVJ roept journalisten dan ook op niet meer af te reizen.

Veel internationale pers wordt in vooral Caïro slachtoffer van geweld. Het lijkt er volgens de internationale pers op dat handlangers van president Mubarak worden aangestuurd om zo een eind maken aan de berichtgeving.

Ook nieuws-correspondent Roel Geeraedts van RTL werd gisteren bedreigd. Tijdens een gesprek op straat met betogers moest hij zijn gemaakte materiaal afstaan.

Een verslaggever van de GPD is vanochtend door aanhangers van president Mubarak uit zijn auto gesleept. Hij kreeg een mes op zijn keel gezet, maar werd door militairen uit zijn angstige positie bevrijd.
Provincie:
Tag(s):