zaterdag, 22. oktober 2011 - 16:17

Joyrider veroorzaakt drie ongevallen

Oudehorne

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Schoterlandseweg een 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, het verlaten van de plaats van een ongeval, het rijden zonder rijbewijs en joyriding.

Surveillerende agenten kregen een melding van een aanrijding. Eenmaal ter plaatse zagen ze een groot oliespoor op de weg.

De 19-jarige Drachtenaar verklaarde tegenover de agenten dat hij de auto zonder toestemming van zijn vader had meegenomen. Ook kon de man geen rijbewijs overhandigen, dit omdat hij dat simpelweg niet had. De Drachtenaar werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 635 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal.

Twee andere agenten volgden ondertussen het oliespoor. In Gorredijk en op de A7 bleek de man ook aanrijdingen te hebben veroorzaakt. Gezien de joyriding en het twee keer verlaten van de plaats van ongeval werd de 19-jarige voor nader onderzoek ingesloten. Tevens kon de man dan zo weer nuchter worden.
Provincie:
Tag(s):