zondag, 17. juli 2011 - 14:00

Juli mogelijk natste maand

Zeist

Juli gaat wat neerslag betreft mogelijk een recordmaand worden. Volgens weeronline.nl is het zelfs mogelijk dat het natste zomermaand ooit gaat worden.

Tot nu toe is er 135 mm neerslag gevallen in De Bilt. Volgens de verwachting gaat daar deze week nog zo’n 25 tot 50 millimeter bijvallen en ook de lange termijnverwachting ziet er neerslagrijk uit.

Tot nu toe viel de meeste neerslag in de maand juli in 1930 (192 milimeter). In 1966 was dit 191 milimeter en in 1993 viel er 171 milimeter neerslag.
Het Gelderse Elspeet heeft de meeste neerslag te verwerken gehad. Daar viel tot nu toe bijna 150 millimeter. Ook het westen van Brabant en de provincie Utrecht hebben soortgelijke hoeveelheden gehad.

Voor de komende week staat er zwaar wisselvallig weer op het programma. Vrijwel elke dag vallen er behoorlijke hoeveelheden neerslag mogelijk met onweer. De zon laat zich maar heel af en toe zien. De lange termijnverwachting ziet er niet veel beter uit. Ook na volgende week houdt het wisselvallige weer aan
Provincie:
Tag(s):