dinsdag, 15. februari 2011 - 13:45 Update: 08-07-2014 1:00

Jupiler Top ELF: wederopstanding MVV en BV Veendam duurt voort

(Elf Voetbal) Niet koploper FC Zwolle, niet achtervolgers RKC Waalwijk, Helmond Sport of FC Volendam. Nee, MVV en BV Veendam zijn dé ploegen van dit moment. Eén van beide clubs pakt vrijdagavond de derde periodetitel.

De goede prestaties van de clubs zijn ook goed terug te zien in de Top ELF van de Jupiler League.

Trost wonderdokter, Daemen regisseur
MVV won afgelopen vrijdag voor de vijfde keer achtereen. Titelkandidaat RKC Waalwijk werd in De Geusselt met liefst 3-0 verslagen. Uitblinkers waren doelman Job Bulters, aanvaller Malcolm Esajas en verdedigers Gerard Aafjes en Nick Kuipers. Alle vier de heren, die onder de supervisie van trainer René Trost acteren, staan deze week dan ook in de Jupiler Top ELF van speelronde 23. Tom Daemen, die ook uitstekend speelde, heeft zich inmiddels aardig omhoog gevoetbald in het algemene klassement. De controleur en regisseur op het Limburgse middenveld is zijn club in de magere jaren trouw gebleven en lijkt daar nu de vruchten van te plukken. Ook talenten Michael La Rosa en Lance Voorjans, die vorige week hun contracten verlengden in Maastricht, schieten als een komeet omhoog in het algemene klassement en zijn binnenkort wellicht te bewonderen in de top van de ranglijst.

Van der Vlag wimpelt, Gall smeet collectief
BV Veendam klopte vrijdag Almere City FC in eigen huis met ruime cijfers. Het werd 5-1, al het achtste duel op rij waarin de noorderlingen niet verloren. Een aardige ongeslagen reeks, die wordt neergezet onder trainer Joop Gall. Angelo Cijntje, Anco Jansen, Marnix Kolder en Michael de Leeuw verdienden met hun goede spel een plekje in onderstaand sterren-elftal. De speler, die het hoogst staat genoteerd in de algemene ranglijst, is doelman Peter van der Vlag. De man van de regelmaat is bezig aan een ijzersterk seizoen. De sluitpost is op dit moment, na Zwolle-goalie Diederik Boer, de beste keeper van de Jupiler League.
Categorie:
Tag(s):