maandag, 11. juli 2011 - 19:52

Juwelier Nijmegen weigert toegang allochtonen

Nijmegen

In Nijmegen heeft een juwelier voor flink wat ophef gezorgd door zijn deurbeleid. Na een aantal overvallen besloot de winkelier geen toegang meer te verschaffen aan Marokkaanse en Antilliaanse jongeren.

Na de achtste overval op de juwelierszaak, waarbij Jos Kamerbeek een dwarslaesie opliep, was voor meneer en mevrouw Kamerbeek de maat vol. Margo Kamerbeek laat in een eerder artikel in een Gelderse krant weten dat de juwelierszaak zijn deurbeleid heeft aangepast: ‘buitenlanders komen er niet meer in’.

Naar aanleiding van dat artikel staat inmiddels de telefoon bij Anti-discriminatiebureau Ieder1 sinds maandag niet meer stil. Er zijn mensen die de juwelier gelijk geven, maar ook die de situatie belachelijk vinden.

Ieder1Gelijk vindt het afschuwelijk wat juwelier Kamerbeek is overkomen. ‘Het zal je maar gebeuren dat je zaak acht keer wordt overvallen en dat je er zelfs blijvend letsel aan overhoudt.’

Ieder1Gelijk wil graag met Jos en Margo Kamerbeek in gesprek om samen te kijken of het mogelijk is om een deurbeleid te voeren waarbij de veiligheid van het echtpaar gewaarborgd wordt, maar waarbij ook geen sprake is van discriminatie.

De juwelier is het zat en overweegt een proces te starten tegen de Staat. Hij vindt dat de overheid gebrekkig optreedt tegen overvallers.
Provincie:
Tag(s):