zaterdag, 28. mei 2011 - 16:40

Juwelier zet schooljeugd aan tot sieradenroof bij ouders

Sneek

Een 63-jarige juwelier uit het Friese Sudwest-Fryslân is door de politie aangehouden omdat hij schoolkinderen op pad stuurde sieraden van hun eigen ouders te stelen in ruil voor drugs.

De juwelier werd aangehouden als verdachte van heling. Uit een onderzoek, dat liep van september 2010 tot en met mei 2011 naar aanleiding van sofdrugsgebruik op een school voor voortgezet onderwijs in Sneek, kwam naar voren dat het gebruik deels werd bekostigd uit de verkoop van sieraden bij deze juwelier.

Aangiftes
Een aantal van deze sieraden was van diefstal afkomstig. Uit de verklaringen bleek dat de sieraden van de ouders werden gestolen en bij de juwelier werden verkocht. Door drie ouders werd aangifte van heling gedaan. Vier minderjarigen bleken dusdanig afhankelijk van softdrugs te zijn geworden dat zij de ouders moesten bestelen om in hun behoefte te kunnen voorzien.

Handel in de nabijheid van de school
De softdrugshandel bleek te zijn opgezet door een 18-jarige verdachte uit Sneek. De softdrug werd in de nabijheid van de school door hem verhandeld. Deze verdachte is inmiddels ook aangehouden en verhoord. Door de betrokken juwelier werden 15 aankopen gedaan van voornamelijk gouden sieraden. Het totale aankoopbedrag van de sieraden betrof ongeveer 850 euro.

Tegen de beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn zij heengezonden.
Provincie:
Tag(s):