maandag, 20. juni 2011 - 19:51

‘Kalkaanslag kost energie; het is verkeerde isolatie’

(Advertorial) Energie-adviseur Jan Dijkstra over het nut van een waterontharder:

Als Jan Dijkstra een klant bezoekt voor een energie-advies, dan krijgt hij maar al te vaak een ander probleem onder ogen: kalkaanslag op het sanitair en in verwarmingsapparaten. Sinds afgelopen zomer weet hij – uit persoonlijke ervaring – hoe je daar definitief mee afrekent; door een AquaCell waterontharder te plaatsen.

Bouwkundige Jan Dijkstra heeft een adviesbureau; hij speurt bij zijn klanten naar onnodig energieverlies en adviseert ze hoe ze dat verlies kunnen afdekken.

Letterlijk: “In heel veel gevallen wordt dertig procent onnodig energieverlies geleden door niet geïsoleerde daken. De mensen trekken zelf een dikke jas aan en zetten een muts op als het koud wordt, maar nog veel mensen laten hun woning in zijn hemd staan.”

Dijkstra kijkt niet alleen naar de isolatie van een woning, ook de installaties worden beoordeeld. “Warmwater-apparaten, zoals de cv-ketel en boilers, hebben veel te lijden onder kalkaanslag. Dat is eigenlijk ‘verkeerde isolatie’.

Want een laag kalkaanslag op het verwarmingselement belet een goede opwarming van het water. Je verliest daarmee niet alleen energie, de opwarming duurt immers langer, het water wordt uiteindelijk ook minder warm.”

Lees verder...
Provincie:
Tag(s):