vrijdag, 26. augustus 2011 - 23:44

Kapitein Marco Kroon bezoekt Washington

Den Bosch

Kapitein Marco Kroon, RMWO, zal 31 augustus aanwezig zijn bij de afscheidsceremonie van de generaal David H. Patraeus, voormalig commandant van de NATO International Security Assistance Force (ISAF). Dit heeft het ministerie van Defensie vrijdag bekendgemaakt.

De generaal heeft de kapitein op persoonlijke titel uitgenodigd. Beide militairen ontmoetten elkaar in Afghanistan, waar de kapitein Kroon op missie was. De kapitein Kroon ontving op 29 mei 2009 uit handen van koningin Beatrix de hoogste dapperheidonderscheiding die ons land kent.

De kapitein ontving de onderscheiding op grond van zijn optreden in Afghanistan in de periode van maart tot augustus 2006. Als commandant van een 29-koppige eenheid van het Korps Commandotroepen, onderscheidde hij zich tijdens vele gevechtscontacten met daden die getuigen van moed, beleid en trouw.

Generaal David H. Patraeus diende als commandant van de NATO International Security Assistance Force (ISAF) en U.S. Forces — Afghanistan (USFOR-A). Hiervoor bekleedde de generaal de functie van commandant van het United States Central Command.

In deze functie was hij verantwoordelijk voor U.S operaties in 20 landen verspreid van Egypte tot Pakistan, inbegrepen de operaties ‘Iraqi Freedom’ en ‘Enduring Freedom’.
Provincie:
Tag(s):