maandag, 18. juli 2011 - 13:07

Kapotgetrilde rug levert 30.000 euro schadevergoeding op

Amsterdam

Bureau Beroepsziekten van de FNV (BBZ) heeft een schadevergoeding van 30.000 euro geregeld voor een 59-jarige vrachtwagenchauffeur van koeriersbedrijf DHL die met rugklachten in de WAO was beland.

De klachten waren ontstaan door jarenlange overbelasting van de rug door trillingen. Bureau Beroepsziekten noemt het ‘een doorbraak’ dat nu voor het eerst ook trilbelasting wordt erkend als reden voor schadevergoeding.

De Rozendaler kwam in 1989 als chauffeur in dienst bij DHL. In zowel dag- als nachtdiensten werkte hij gemiddeld 10 tot 12 uur. De truck met oplegger waarmee hij dagelijks naar de klanten van DHL reed, moest hij zelf laden en lossen. De stoel in de vrachtwagen was volgens BBZ ergonomisch onvoldoende om de trillingen tegen te gaan. In de loop der jaren openbaarden zich rugklachten, waaraan de chauffeur diverse malen moest worden geopereerd. Al die tijd deed de werkgever niets noemenswaardigs om de klachten te voorkomen.

In 2004 was ‘het einde oefening’ en belandde de man in de WAO. Als lid van FNV Bondgenoten meldde hij zich bij Bureau Beroepsziekten van de FNV. Dat maakte er een rechtszaak van die uiteindelijk leidde tot een schikking met de verzekeraar van DHL.
Provincie:
Tag(s):