zondag, 10. april 2011 - 14:29 Update: 08-07-2014 0:59

Keniaan Chebet wint snelle marathon van Rotterdam

Rotterdam

De 31e editie van de marathon van Rotterdam die zondag werd gelopen was een snelle marathon.

Wilson Chebet uit Kenia won op de Coolsingel de sprint in 2:05:26. Dat was maar bijna een minuut langzamer dan het parcoursrecord. De weersomstandigheden waren volgens diverse lopers ideaal, een zonnetje, weinig wind en een goede looptemperatuur.

Onderweg stonden op meerdere plekken vrijwillgers van oa. de scouting natte sponsen en drinken uit te delen aan de deelnemers.

Politie tevreden over verloop
De marathon in Rotterdam is zondag ordelijk en in een goede sfeer verlopen. Tijdens de regeling, die om 18:00 uur is beeindigd, hebben zich geen onregelmatigheden voorgedaan.

Aan de marathon deden 8.020 mensen mee. 7.438 daarvan hebben de finish ook gehaald. Vijftig deelnemers moesten tijdens de loop door de GHOR worden verzorgd. 150 deelnemers werden na de finish nog extra medisch verzorgd.

In totaal werden. 15 personen voor nader onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht (vier deelnemers, waarvan één hartinfarct, en elf omstanders).

Extra water
Hoewel de temperatuur de hele dag niet boven de twintig graden kwam, zijn door de organisatie na het twintig kilometerpunt extra voorzieningen getroffen om de lopers van voldoende water te kunnen voorzien.

De politie heeft tijdens de marathon 1 verdachte aangehouden die probeerde een tasje weg te nemen.
Categorie:
Tag(s):