woensdag, 10. augustus 2011 - 10:59

Kermis Weert heeft weer spectaculaire attracties

Weert

Van 23 t/m 28 september is de jaarlijkse stadskermis van Weert. De kermis van dit jaar krijgt 8 nieuwe attracties in de categorie ‘Groot Vermaak’, met de Mission Space als uitblinker, zo meldt de gemeente.

Op 80 meter hoogte, bijna net zo hoog als de St. Martinuskerk, met een snelheid van zo’n 60 km per uur door de lucht. Dat is de Mission Space. Dit jaar voor het eerst op grote kermissen in Nederland en dus ook in Weert. De entreeprijs van deze attractie bedraagt €4,00.

Er komen nog meer nieuwe grote attracties naar Weert, zoals de Booster Formula 1, de Crazy Jump, de Take off en Funhouse Fire Department, waarin een originele Amerikaanse brandweerwagen is verwerkt. Ook krijgt Weert een vernieuwde Discovery én een nog imposantere Grand Caroussel. Uniek aan deze koningscaroussel is dat ook mensen die in een rolstoel zitten een ritje kunnen maken. Naast de nieuwe, baanbrekende attracties zullen ook veel ‘oude’ vertrouwde exemplaren weer aanwezig zijn. De totale attractielijst wordt in de loop van september bekendgemaakt.

De kermis in Weert is de op een na grootste van het land (na Tilburg). Onder liefhebbers staat de Weerter kermis bekend als de mooiste binnenstadkermis van Nederland. De kermis van Weert staat bovendien al jaren in de top-10 van meest bezochte evenementen in Nederland. Het is het grootste evenement van Limburg.
Provincie:
Tag(s):