zaterdag, 29. januari 2011 - 13:08

Ketelbrug blijft nog tot vrijdag dicht voor grote schepen

De Ketelbrug blijft tenminste nog tot komende vrijdag dicht voor schepen hoger dan 12 meter. Dit melden verschillende media.

Zolang de noodbediening niet goed functioneert, blijft de brug in de A6 naar beneden. Door een storing in het waarschuwingssysteem vindt Rijkswaterstaat het voorlopig niet veilig om de brug te bedienen. Dit waarschuwingssysteem, dat automobilisten een sein moet geven als de brug opengaat, werd donderdagnacht getroffen door een storing. De waarschuwingslichten werkten niet.
De herstelwerkzaamheden vinden komende week plaats.

Stremmingen

Ook het autoverkeer krijgt op de A6 tussen Lelystad en Emmeloord te maken met stremmingen. Nu.nl meldt dat Rijkswaterstaat de weg in de nacht van woensdag op donderdag en in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 22.00 en 05.00 uur afsluit.

Ook de parallelweg ter hoogte van de Ketelbrug gaat dicht voor het verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld via de N50, A28 en lokale wegen. Deze routes staan aangegeven op borden langs de weg.

In de afgelopen jaren zijn er geregeld problemen geweest met de bediending en het waarschuwingssysteem. Na een ernstig ongeluk is de Ketelbrug in 2009 lange tijd buiten gebruik geweest.
Provincie:
Tag(s):