dinsdag, 15. februari 2011 - 13:26

Kijk of je bent bekeurd!

Arnhem

In navolging op andere politiekorpsen kunnen automobilisten in Gelderland vanaf vandaag ook kijken of ze zijn bekeurd.

De BoeteVolgService (BVS) heeft betrekking op bekeuringen voor snelheid en roodlicht, via flitspalen en mobiele radarauto’s, die fotografisch zijn vastgelegd. Door het aanbieden van deze service, gericht op de individuele overtreder, hoopt de politie veel vragen bij burgers te kunnen wegnemen.

Hoe werkt het?
Via de beveiligde website www.mijnpolitiebureau.nl kunnen burgers bijzonderheden over uitsluitend hun eigen overtreding volgen. Om in te loggen moeten burgers bepaalde specifieke en unieke gegevens, zoals DigiD, kenteken en filmnummer, invullen. Het systeem selecteert vervolgens jouw persoonlijke zaak. De service geldt voor alle fotografisch vastgelegde overtredingen voor snelheid en roodlicht in beide politieregio’s met uitzondering van de snelwegen.

Veilig en informatief
Via de politiesystemen wordt het BVS automatisch gevuld. Gezien de persoonlijke inloggegevens is het op deze beveiligde omgeving niet mogelijk om bekeuringen van derden te raadplegen. Behalve de bekeuringsfoto en bijbehorende gegevens over de overtreding en overtredingslocatie zelf, is informatie op te vragen over de reden van snelheidscontroles, ijkrapporten van gebruikte apparatuur, certificaten van de verbaliserende politiemensen, boetetarieven en de werkwijze rond bekeuringen. Het geeft daarmee inzicht in de achtergronden van de gekregen bekeuring.

Een aantal politiekorpsen werkt al met BVS. Na een pilot in Noord-Holland-Noord in 2009 gaan inmiddels steeds meer korpsen over tot het aanbieden van deze dienst.
Provincie:
Tag(s):